Alla barn har rätt till ett kul kalas

Alla barn har rätt till ett kul kalas

 

Korv med bröd, blandsaft och fiskedamm – ett signum för de flesta barnkalas. Har du någon gång varit på ett kalas är chansen stor att denna kombination är just vad du förknippar med en sådan tillställning, i vilket fall var det så när vi var unga.

Termen barnkalas har förändrats sedan vi var unga. Har du själv barn är du säkert väl medveten om detta. Det klassiska kalaset vi är vana vid har fasats bort och ersatts av att anordna storslagna fester på lekland eller andra aktiviteter. En kostnad alla föräldrar inte har råd att betala. Lyckligtvis går det att ordna fantastiska tillställningar även hemma. På Partytajm kan du köpa allt du behöver för att ordna ett barnkalas i helgen. Ett kalas hemma har nämligen minst samma potential att göra succé!

En ny standard

Det har onekligen skett en förändring på kalasfronten, en förändring som är svår för alla att leva upp till. Det ställs krav på var kalaset hålls, vilka aktiviteter som anordnas och självklart är även mat och godis en het fråga i debatten.

Kryddar man ett barnkalas i dag med salta pinnar så kommer barnen åka hem och säga att de blev matade med gamla kvistar. – Anders Appelgren, NSD.se

Självklart vill man unna barnet det allra bästa och inkludera så många som möjligt på ett kalas. En uppgift som visat sig bli allt svårare de senaste åren. Med skolklasser som växer i storlek är det inte så lätt att få plats med 25 – 30 barn i sitt hem, och än svårare är det att mätta så många magar. Vi lever dessutom i en tid där det är norm att bjuda hela klassen för att inte lämna någon utanför. Detta leder således till att hemmet inte längre räcker till utan i många fall blir tvungna att flyttas till lekland. På Aftonbladet skriver de om en man som tagit saken i egna händer och ordnar ett kalas för hela 200 barn som kommer från familjer som inte har det så gott ställt eller som aldrig har varit på kalas. En riktig eldsjäl som strävar efter att alla barns rätt till att gå på kalas.