Äntligen Nobelmiddag

Äntligen Nobelmiddag

Snart är det dags för årets stora högtid – och nej,  inte jul. Det handlar så klart om årets stora modeevent för alla vi som älskar vackra klänningar och män i frack: Nobelfesten.

Som varje år är nobelmiddagen, följt av nobelfesten, den 10 december i Stockholm och även detta år lär det komma prinsar och prinsessor, drottningar och kungar  – klädda i de vackraste av klänningar. Detta event är någonting som vi svenskar ska vara nöjda över att få anordna och nu är det alltså bara 5 dagar kvar.

Än så länge vet vi inte mycket om vad som kommer att hända på årets event. Vi vet inte vad som ska lagas, inte vad folk kommer att ha på sig eller ens vilka som kommer att vara med på eventet. Det har dock dykt upp två intressanta artiklar, varav den första är om en tjej som heter Johanna och som fått äran att servera på Nobelmiddagen trots sin unga ålder. I en annan artikel kan man läsa om Niklas och Martin som också kommer att medverka på nobelmiddagen, men de kommer att stå i köket för att ordna med middagen – en riktig ära, såklart.

Om även du är ett fan av Nobelmiddagen bör du ordna din egen middag tillsammans med dina vänner. På så vis kan även du få äta fint och klä dig i fina kläder. En rolig idé är att göra det framför tv:n så ni samtidigt ser på den riktiga Nobelfesten. För att få en riktigt bra och lyxig middag behöver du tre saker, annars kommer det inte vara lyckat. De tre sakerna är:

  • Fin dukning. Du kan inte be dina gäster slå sig ner i soffan även om er tv ska vara påslagen. Inte heller kan du förvänta dig att de ska äta på ett  bord utan fin duk eller bestick. Köp istället fina bestick (tips ett par RIKTIGA nobelbestick: http://www.levhemma.se/gense-nobel-bestick), en enkel och vit duk, ordna med vinglas och duka precis som man gör på nobelmiddagen. Glöm inte heller att dekorera med blommor.
  • Ett lyxigt recept med förrätt, varmrätt och efterrätt. Kika gärna på vad som serverades förra året, det hittar du i artikeln från Expressen här.
  • Flådiga kläder. Om du inte redan har en fin klänning är det någonting du bör inskaffa snarast. Gärna en sådan klänning som en absolut aldrig använder annars, för att den är alldeles för fin. Uppmana även dina vänner att göra detsamma. Det gör festen lite extra speciell.