Årets julklapp eller DIY

Liksom att fåglarna flyger söderut och att träden får knoppar i maj, är det att vi i slutet av november får reda på vad som har blivit utsett till årets julklapp. Sedan måste vi ställa oss frågan om vi vill gå på samma linje eller om vi vill vara lite mer nytänkande.

5676781-presentforpackningSedan 1988 har HUI presenterat årets julklapp. Och visst är det något vackert med det hela, speciellt om man blickar bakåt i tiden för då får man lite mer förståelse hur det var och kanske även börjar minnas tillbaka. För när det kommer till julklapparna så är det saker som ska representera en viss tidsanda samt att det ska vara en pryl som ska vara av bra värde så man vill handla den.

Aktivitetsarmbandet

Detta år föll lotten på aktivitetsarmbandet. En pryl som nog inte överraskade så många av oss då vi märkt vid detta lever att vi lever i ett samhälle som verkligen exploderats av träningsmänniskor och människor som signar upp sig för olika lopp. Vilket är bra och sunt. Men man ska fråga sig om det kanske inte är roligare att få bra presenttips på lite inspiration till goda presenter att ge bort och överraska. Vad som är beräknat är att vi människor kommer att i december lägga 68 miljarder kronor på detaljhandeln för julklappar, detta är ungefär 7000 kronor per person. Hisnande summor och vad Röda Korset gjort är att de har en stor kampanj som ska försöka skapa konkurrens med årets julklapp och blir till att människor ska se Röda Korset som årets julklapp. Deras klapp är matpaket till Syrien. Röda Korset är inte den enda ideella organisationen som har sådana gåvor utan det har alla de stora organisationerna. Vad man kan göra är att spara ihop pengar så man kan känna att det ena inte behöver utesluta det andra.

Att göra det själv behöver inte betyda att man skapar något själv, utan bara att man tänker själv och sätter personen man ska ge en klapp till  i första rummen. Då är det svårt att det blir fel.