Fixa en uppskattad baby shower

Fixa en uppskattad baby shower

Att uppmärksamma en ny kommande familjemedlem med en fest blir alltmer populärt. Läs här hur du ordnar en lyckad baby shower!

En baby shower är en lugnare form av fest för att välkomna nytillskottet till världen – lite i förskott. Det är i grund och botten en amerikansk idé, som börjar bli allt mer populär i andra delar av världen inklusive hos oss här i Norden. På festen är det förstås ett bebistema som gäller, där alla möjliga former av Baby shower dekorationer används, presenter införskaffas och där endast fantasin sätter gränser. Samtidigt kan det fungera som en stunds avkoppling och trevlig social samvaro för den blivande mamman, som kanske stundtals har en kämpig graviditet.

Presenter och dekoration

Du som arrangerar en baby shower har en rolig uppgift framför dig. Att dekorera till en sådan fast är faktiskt lite som att dekorera en barnkammare; här kan du satsa för fullt på alla ”barnsliga” attribut du kommer på. Självklart kan du också använda dig av ett färgtema, där det förutom de klassiska tonerna rosa och ljusblått också fungerar med något mer neutralt om du så önskar. Det som gör det hela lite extra festligt är också det ätbara. Här kan tårtan få ett centralt fokus. En tårta passande en baby shower kan naturligtvis se ut på en mängd olika sätt, men roligt är att skoja till det lite och fixa en variant som har en speciell form. Det kan exempelvis vara ett prinsesslott, en blöja eller något annat som du tycker passar – så länge det är smakfullt och inte vulgärt.

På en baby shower är det läge att ge presenter som kan komma den nyfödde väl till pass. Populärt är att köpa gosedjur och snuttefiltar, men också babytossor (tofflor) och snygga askar till nappförvaring. Användbara saker är antagligen mer tacksamt att få än prydnader, så det kan vara en vettig strategi.