Sommartider hej, hej

Det är nära på 25 plusgrader och strålande sol idag och semestern väntar runt hörnet. Detta är självklart någonting de flesta är mycket glada för, men många är det även som känner en ångest. En ångest för att man inte kommer hinna göra allt man vill.

Detta är även någonting som Sveriges Radio har skrivit om i ett reportage, så här står det:

Snart är den här – den älskade, efterlängtade semestern. Under några intensiva sommarveckor ska vi hinna med sol och bad, umgänge med släkt och vänner, färdigställa renoveringsprojekt som blivit liggande och så klämma in lite kvalitetstid med partnern på det.
I värsta fall kraschlandar man i en regnig verklighet där det varken blir tid för avkoppling eller romantik.

Men det går att undvika, denna krasch. Främst genom att planera. Det du går göra är helt enkelt att prioritera och försöka dividera med dig själv för att komma fram till vad som är viktigast under sommaren. En god idé kan ju vara att fokusera på att slappna av, och njuta av vädret – men det är klart att det är skönt att få saker gjorda när man äntligen är ledigt. Att skriva en lista där du helt enkelt får väga plus och nackdelar mot varandra kan du lättare komma på vad du vill ha gjort. Är det viktigt att renovera köket? Bra, då är det vad du ska göra. Underlätta då också för dig själv och planera din renovering, tips på hur du kan göra det hittar du i vårt inlägg här.

Ett annat råd för att inte må dåligt under semestern och få så mycket som möjligt gjort utan att det blir stressigt, är att man faktiskt tar en tid – en vecka eller en helg – då man gör ingenting. Det kan nämligen vara så att du vinner på det i längden.

bada stand semester
En strand är alltid någonting som ger lugn när man försöker stressa ner.