Tjejer eftertraktade som säljare

Tjejer eftertraktade som säljare

Det sägs enligt många studier att kvinnliga säljare är bättre på att dra hem leads än sina manliga kollegor. Ändå är det vanligare med män inom många säljbranscher. Varför är det så, och hur kan man som tjej göra karriär inom sälj?  

Att kickstarta sin karriär kan kännassvårt ibland, speciellt om man är tjej och hela sitt liv fått höra att man kommer tjäna sämre än sina manliga kollegor. Men det finns en bransch du borde hålla ett extra vakande öga på om du är tjej, och det är faktiskt säljbranschen. Här finns ett tips på där de aktivt söker säljare i Uppsala: https://www.sectoralarm.se/jobb/forsaljning/saljare-uppsala/ och det går helt klart att säga att kvinnor har en enorm fördel mot män när det kommer till män. Studier har nämligen visat att kvinnor är bättre säljare än män. Vad tror du? Vågar du prova själv?

Sälj inom säkerhet hett

Säkerhetsbranschen växer idag som det knakar, inte minst därför att antalet inbrott ökar. Det går att hitta flera exempel bara från den senaste veckans nyheter: läs i UNT, Allehanda och Enköpingsposten. Det gör att många väljer att installera larm och där behövs det många säljare som kan driva försäljningen. De som jobbar inom sälj brukar vittna om ett mycket bra arbetsklimat med hög nivå på humor, och med en energi som är på topp hos många av ens kollegor. Men drivet är också mycket högt, eftersom lönen är väldigt bra. Det är helt enkelt svårt att hitta ett sätt att starta karriären på och du kommer förhoppningsvis inte bli besviken!

Vad behöver man då för att vara en bra säljare? Det finns inget direkt svar på det, eftersom alla kunder är olika och föredrar olika typer av säljtekniker. Därför är det en fördel om man är allmänbildad och har lätt att öppna upp samtal som kunden känner sig bekväm med. Bra är att vara inlyssnande och samtidigt vara duktig på att väcka intresse och engagemang. Genom att ställa frågor till kunden blir den också mer angelägen om er relation, vilket är förstås en av de största och roligaste utmaningarna med säljyrket.

Bra egenskaper för en säljare

  • Lyhördhet
  • Engagemang
  • Ett sinne för humor
  • Jobba både i team och enskilt
  • Ha bra med energi