Välklätt på Elle-galan

En utav de största kvällarna på året för svenska modeeliten gick av stapeln för en vecka sedan – nämligen Elle-galan. För 18:e året i rad delades det ut priser till bland annat Årets bäst klädda och Årets designer. Kändisar, designers och modepersonligheter var dressade från topp till tå.

10694549-grand-hotel-stockholm

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Nobelfesten och att tillställningen är en utav få i Sverige då folk verkligen klär upp sig från topp till tå i vackra klänningar. Men en annan tillställning som ägde rum för bara någon vecka sedan, då alla verkligen också klär upp sig, är Elle-galan. För 18:e året i rad hölls galan på Grand hotel i Stockholm och under kvällen prisade modetidningen Elle designers, modepersonligheter och kändisar som de tyckt utmärkt sig med sin stil under året. En vinnare koras alltid i 15 kategorier, och bland dessa finns till exempel Årets bäst klädda kvinna och man.

Alesso och Malin Buska bäst klädda

Några av de som tog hem pris i år var bland annat dj:n Alesso för Årets bäst klädd man och skådespelerskan Malin Buska för Årets bäst klädda kvinna, skriver Allehanda. En annan som kammade hem pris var modebloggaren Kenza Zouiten. Ett utav de mest prestigefyllda priserna, Årets designer, gick till modemärket House of Dagmar. Dagmar skapades för tio år sedan av tre systrar från Göteborg. Något som är signifikativt med kläderna från House of Dagmar är att de alltid har med ett eller flera stickade plagg i sina kollektioner. Motivationen till deras vinst i kategorin var att de har en förmåga att kombinera sofistikerad elegans med en hantverksmässig skicklighet. Även att de alltid har bekvämlighet och bärbarhet i fokus.

Andra pristagare

Några andra som tog hem priser på galan var modellen Elsa Hosk för Årets blickfång, Jeremy Scott för Årets internationella designer, Ignacio Alonso för Årets makeupartist, Julia Hafström för Årets modell, Little Lifter för Årets accessoardesigner, Emelie Johansson för Årets stylist och Johan Sandberg för årets fotograf.